Anita

Mijn naam is Anita van der Es-Koops. Sinds 1989 ben ik begonnen met quilten en niet meer opgehouden. Vanaf 2002 geef ik lessen, eerst alleen aan beginners, maar al gauw ook aan gevorderden. Ik heb vele technieken gevolgd op cursussen en workshops, maar ook uit boeken heb ik erg veel geleerd. Ik geniet erg van het lesgeven en vind het leuk mijn kennis met anderen te delen. Ook blijf ik het leuk vinden mijn kennis uit te breiden. In 2007 heb ik een masterclass gevolgd bij Kaffe Fassett in Hasselt (B) en in 2008 heb ik een masterclass van Ted Storm gevolgd in het duimquilten. In 2011 heb ik een workshop gevolgd van Jinny Beyer over kleurgebruik en randstoffen. Ook heb ik een miniworkshop gevolgd bij Yoko Saito over applicatie.

Ik houd van de afwisseling van technieken en kleuren en/of stijlen. Ik houd van rozenlapjes, die een landelijke, romantische sfeer oproepen, maar ook van felle kleuren tegen een zwarte achtergrond die de kleuren goed doen uitkomen. De ene keer naai ik de lapjes met de hand, maar meestal staat de naaimachine binnen handbereik. Op een traditionele quilt zal ik liever handquilten, maar op een moderne quilt vind ik het heerlijk om machinaal te quilten en vind ik het bijna jammer als de quilt klaar is. Meestal ontstaat tijdens het naaien de volgende quilt alweer in mijn hoofd. Vaak heb ik meerdere quilts tegelijk onderhanden en kan ik verschillende technieken afwisselen.

De cursussen en workshops geef ik met name bij mij thuis, maar ook bij diverse quiltwinkels en naaimachinewinkel of op verzoek op locatie. Ik hoop u te inspireren om uw eigen quilts te gaan maken.